strøm

Slik kan du spare strøm ved å gjøre noen enkle grep med mikrobølgeovn og oppvaskmaskin

Spar strøm med våre tips for oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Velg økonomisk syklus og unngå å bruke mikro til små oppgaver. Bli miljøvennlig og spar penger!


Å spare strøm er ikke bare bra for lommeboken din, men også for miljøet. Det er mange enkle grep du kan gjøre for å redusere strømforbruket ditt i hverdagen, og to av de største synderne når det gjelder energiforbruk er oppvaskmaskinen og mikrobølgeovnen. Ved å ta noen enkle tiltak kan du redusere strømforbruket ditt og dermed også spare penger på strømregningen. Her er noen tips for å spare strøm når du bruker oppvaskmaskin og mikrobølgeovn:

Oppvaskmaskin:

  1. Fyll oppvaskmaskinen helt før du setter den på. Å kjøre maskinen med bare halv eller en tredjedel full kan øke strømforbruket, siden du må kjøre flere sykluser for å vaske alle tallerkener og bestikk.
  2. Velg en økonomisk syklus. De fleste oppvaskmaskiner har en økonomisk syklus som bruker mindre vann og strøm enn standard sykluser.
  3. Lufttørk tallerkenene. Når vaskesyklusen er ferdig, kan du åpne døren på oppvaskmaskinen og la tallerkenene lufttørke i stedet for å bruke tørkeprogrammet.
  4. Rengjør filteret regelmessig. Å holde filteret rent og i god stand kan bidra til å holde oppvaskmaskinen effektiv og redusere strømforbruket.

Mikrobølgeovn:

  1. Unngå å bruke mikrobølgeovnen til små oppgaver. Å varme opp små mengder mat kan være mer effektivt å gjøre på komfyren eller i en brødristerovn.
  2. Bruk glass eller keramiske servise. Disse materialene varmer opp raskere og holder varmen bedre enn plast, noe som kan redusere strømforbruket.
  3. Kutt maten i mindre biter. Å kutte maten i mindre biter før du varmer den opp, kan bidra til å redusere tiden som trengs for å varme opp maten, og dermed redusere strømforbruket.
  4. Stopp ovnen når maten er ferdig. Når maten er ferdig, er det ikke nødvendig å la mikrobølgeovnen gå lenger. Stopp ovnen så snart maten er ferdig, og du vil spare strøm.

Ved å følge disse enkle tipsene for å spare strøm når du bruker oppvaskmaskin og mikrobølgeovn, kan du ikke bare redusere strømforbruket ditt, men også spare penger på strømregningen. Ved å velge en økonomisk syklus på oppvaskmaskinen, unngå å bruke mikrobølgeovnen til små oppgaver og velge glass eller keramiske servise i stedet for plast, kan du spare mye strøm i løpet av året. Så hvorfor ikke prøve å gjøre noen små justeringer i din daglige rutine for å bidra til en mer bærekraftig og økonomisk fremtid?

 

Ønsker du flere tips til hvordan du reduserer strømforbruket på kjøkkenet, ta gjerne en titt på denne om 7 tips til hvordan man kan redusere strømforbruket på kjøkkenet.

Similar posts

Få varsel 

Hold deg enkelt oppdatert på nye funksjoner og feilrettinger med en gang vi lanserer oppdateringer.