strøm

5 tips for å redusere strømforbruket til vaskemaskinen din

Lær hvordan du kan redusere strømforbruket til vaskemaskinen din ved å følge disse 5 enkle tipsene, og spar penger på strømregningen din samtidig som du hjelper miljøet.


Vi har mange forskjellige typer utstyr i hjemmet som gjør hverdagen våre mye enklere, og som vi ikke kunne ha levd uten. Det kan være komfyr, vaskemaskin, oppvaskmaskin, støvsuger, kaffetrakter osv. Likevel med dagens strømpriser, så tar disse veldig mye strøm og dermed ender opp med å koste oss skjorta.

Men hvorfor koster det så mye å kjøre disse apparatene? Jo, det er fordi hvert apparat tar en viss mengde strøm. Tar vi vaskemaskinen for eksempel (man må jo ha rene klær, sengetøy og laken), så ser vi at en gjennomsnittlig vaskemaskin bruker mellom 0,5 og 2,5 kWh per syklus. Likevel vil strømforbruket til en vaskemaskin variere avhengig av flere faktorer, inkludert maskinens effektivitet, størrelse og type vaskesyklus. Det er derfor lurt å prøve å gjøre mest mulig for å forhindre at den tar mer strøm enn nødvendig. Her er derfor en liste over tips man kan gjøre for å redusere strømforbruket på vaskemaskinen:

  1. Bruk riktig mengde vaskemiddel: Å bruke for mye vaskemiddel kan føre til ekstra skyllinger og økt energiforbruk. Følg instruksjonene på vaskemiddelet og bruk riktig mengde for mengden tøy og skitthetsgrad.

  2. Velg riktig program: Mange vaskemaskiner har forskjellige vaskesykluser for forskjellige typer tøy og skitthetsgrad. Bruk et kortere program for mindre skittent tøy og et lengre program for mer skittent tøy.

  3. Vask på lav temperatur: Å vaske på høye temperaturer bruker mer strøm enn å vaske på lave temperaturer. Bruk lavere temperaturer for å spare strøm, med mindre tøyet trenger en høyere temperatur for å bli rent.

  4. Vask full maskin: Å vaske mindre mengder tøy kan føre til at du bruker mer energi per kilo tøy. Vent til du har nok tøy til å fylle maskinen før du vasker.

  5. Unngå unødvendige skyllinger: Noen vaskemaskiner har flere skyllinger som kan føre til ekstra strømforbruk. Velg en vaskesyklus med færre skyllinger hvis tøyet ikke trenger ekstra skylling.

Det kan også være lurt å bemerke seg at man kan gjøre noe for å redusere langsiktig strømforbruk ved kjøpsprosessen også. Dersom man velger en energieffektiv vaskemaskin (selv om de også er dyrere), så kan man spare en del penger langsiktig. Ja, man betaler mer for vaskemaskinen der og da, men på lengre sikt kan det hjelpe. Så, når du skal kjøpe en ny vaskemaskin, velg en som er merket med energiklasse A eller høyere. Disse maskinene er mer energieffektive og bruker mindre strøm per vaskesyklus.


 

Similar posts

Få varsel 

Hold deg enkelt oppdatert på nye funksjoner og feilrettinger med en gang vi lanserer oppdateringer.